עוגיות סולת קינמון תפוז עם נגיעות פיסטוק קלוי
מתכון מקורי זה משלב את המרקם הפריך של הסולת עם טעמי קינמון תפוז חמימים ונגיעות פיסטוק קלוי שמוסיפות עניין ופריכות.
מצרכים:
- 2 כוסות סולת
- 1 כוס קמח (ניתן להחליף בקמח כוסמין או קמח שקדים)
- 1/2 כוס סוכר (ניתן להחליף בסוכר קוקוס או ממתיק אחר)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- גרידה מתפוז אחד
- 1/2 כוס חמאה מומסת (ניתן להחליף בשמן קוקוס או שמן זית עדין)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים)
הוראות הכנה:
- הכנת התערובת היבשה: בקערה גדולה, ערבבו היטב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
- הוספת הרכיבים הרטובים: הוסיפו את גרידת התפוז, חמאה מומסת, ביצה ומיץ תפוזים לתערובת היבשה. ערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- קיפול הפיסטוקים: קפלו בעדינות את הפיסטוקים הקצוצים לתוך הבצק.
- הכנת העוגיות: צרו כדורים קטנים מהבצק והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחצו מעט על כל כדור כדי לשטח אותו מעט.
- אפייה: אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- קירור: הניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין על התבנית לפני ההגשה.
דברים שחשוב להימנע מהם:
- ערבוב יתר של הבצק: ערבוב יתר עלול לגרום לעוגיות להיות קשות. ערבבו רק עד לקבלת בצק אחיד.
- אפייה בחום גבוה מדי: אפייה בחום גבוה מדי עלולה לגרום לעוגיות להישרף מבחוץ ולהישאר לא אפויות מבפנים.
- הוצאת העוגיות מהתנור מוקדם מדי: העוגיות צריכות להיות זהובות ויציבות למגע לפני שמוציאים אותן מהתנור.
המלצות לתוספות:
- ציפוי שוקולד: טבלו את העוגיות האפויות בשוקולד מומס לקינוח עשיר יותר.
- זיגוג תפוז: הכינו זיגוג מתערובת של אבקת סוכר ומיץ תפוזים וזלפו על העוגיות.
- תוספת תבלינים: הוסיפו מעט הל, זנגביל או ציפורן לתערובת היבשה לקבלת טעם חם ועשיר יותר.
בתיאבון!
לעוד מתכוני עוגיות מרוקאיות טעימות ומיוחדות
עוגיות סולת רכות ונמסות – עם טוויסט של לב יוגורט ושקד
מצרכים (לכ-30 עוגיות):
- 1 כוס סולת (160 גרם)
- 1/2 כוס קמח שקדים (60 גרם) – אפשר להחליף בקמח קוקוס או קמח לבן אם אין
- 1/4 כוס קמח רגיל (35 גרם)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס סוכר קוקוס או סוכר חום בהיר (100 גרם)
- 1/3 כוס שמן קוקוס (או שמן קנולה) – מומס
- 1/2 כוס יוגורט טבעי (לא מתוק) – אפשר צמחי או רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה – נותן רעננות מדהימה)
- 1/4 כוס קוקוס טחון
- לשדרוג: 2 כפות שבבי שקדים או פיסטוקים לקישוט
הוראות הכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. רפדו תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה ערבבו את הסולת, קמח השקדים, הקמח הלבן, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקוקוס הטחון.
- בקערה נפרדת טרפו בעדינות את השמן, הסוכר, היוגורט, הווניל וקליפת הלימון עד לאיחוד.
- אחדו את החומרים היבשים עם הרטובים וערבבו בעזרת כף עץ או מרית עד לקבלת בצק רך ודביק מעט.
- תנו לבצק לנוח 10 דקות בטמפרטורת החדר – זה חשוב כדי שהסולת תספוג את הנוזלים.
- רטבו מעט את הידיים וצרו כדורים קטנים (בקוטר של כ-3 ס"מ).
- סדרו בתבנית במרווחים של 3 ס"מ. פזרו מעל כל עוגיה מעט שבבי שקדים או פיסטוקים.
- אפו 13-15 דקות – עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים אך עדיין רכות במרכז.
- המתינו 10 דקות לפני ההגשה – הן מתייצבות תוך כדי קירור.
טיפים:
- אל תתפתו לאפות יותר מדי זמן – העוגיות אמורות להיות רכות ונמסות.
- אפשר להקפיא את הבצק ל-3 שבועות ולשמור לאפייה ברגע האחרון.
- ניתן להכין גרסה טבעונית לחלוטין עם יוגורט סויה/שקדים.